В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар се

...
В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар се
Коментари Харесай

Паундът поскъпва след отказа на Борис Джонсън от битката за премиерския пост

В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ се ускорява по отношение на еврото и йената, обезценявайки се по отношение на лирата стерлинг. Японската валута, която растеше при започване на сесията, още веднъж потегли към спад.

Паундът се ускорява след отхвърли на някогашния английски министър председател Борис Джонсън да се бори за поста водач на Консервативната партия и надлежно - началник на английското държавно управление. Това дава положителни шансове за победа на някогашния финансов министър Риши Сунак, отбелязва Financial Times.

Министърът на финансите на Япония Шуничи Сузуки сподели в понеделник, че японското държавно управление ще предприеме нужните ограничения, с цел да предотврати " несъразмерни съмнения на обменния курс ". Той отхвърли да каже дали е имало интервенции в петък и понеделник.

Доларът нараства по отношение на юана, макар по-силните от предстоящото данни за икономическия напредък на Китай. Брутният вътрешен продукт на страната през третото тримесечие се е нараснал с 3,9% на годишна база след повишаване с 0,4% през април-юни. Консенсусната прогноза на специалистите, интервюирани от Trading Economics, предвиждаше напредък от 3,4%.

Към 10:35 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на $ с 0,18% - до $0,9839 за едно евро спрямо $0,9862 за евро при затварянето на пазара в петък

Британската лира стерлинг в това време е поскъпнала с 0,41% - до $1,1342 за един паунд по отношение на $1,1303 за паунд в края на миналата валутата сесия.

Курсът на $ подскочи с 1,13% по отношение на японската валута, до 149,16 йени по отношение на 147,65 йени зад $ в края на петъчната търговия. В началото на днешната сесия доларът падна до 145,53 йени, само че по-късно още веднъж се трендът се обърна.

Спрямо китайската валута американската поскъпна с 0,33% - от 7,2306 юана за $ до 7,2548 юана за един $.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден прибавя 0,1%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,25 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР